Welkom bij

Gegevens verwijderen

Home / Wetgeving

Wetgeving

De wetgeving op gebied van laster, smaad of valsievelijk beschuldigen zijn helder. Het op een negatieve manier uiten over een persoon dat hem of haar schaden kan (Publicatie van foto’s of video’s behoort hier ook bij) is niet toegestaan. Met schaden wordt vaak bedoeld dat hij of zij last ondervind aan de beschuldigingen aan zijn of haar adres, en dat bijv. een toekomstige werkgever, een vervolgcarriere of zelfs woongenot spreekwoordelijk op de buik kan worden geschreven.

Nu is het zo dat wel aannemelijk moet worden bewezen waarom iemand last ondervind van onterechte publicatie. De WBP (Wet bescherming persoonsgegevens) is een wet die privacy moet waarborgen. Zo is het bijv. niet toegestaan om zonder toestemming persoonlijke gegevens van een persoon op een website of ander medium te plaatsen, ongeacht de achterliggende situatie. Alleen in uitzondering van journalistiek mogen gegevens worden gepubliceerd worden zonder dat daar toestemming voor nodig is. De wetgeving moet ook voorkomen dat mensen onterecht voor smaad of laster worden benadeeld. Bij Gegevens verwijderen bekijken wij inhoudelijk de zaak voor u en bespreken met u een plan van aanpak. Deze aanpak is tegelijkertijd een basis wat later kan helpen in een juridische procedure.

Let wel: wij zijn geen advocaten-kantoor, en de weg naar resultaat hoeft niet perse met een advocaat te worden bewandeld. Er zijn voor bedrijven en particulieren voldoende middelen binnen handbereik om tot succes te komen.

Bent u mogelijk slachtoffer van uw persoonlijke gegevens op een website of ander medium? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.